Disznóvágás
Disznóvágást szervezett az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusának Hallgatói Önkormányzata. A programon résztvevő magyar és külföldi hallgatók aktívan részt vettek a programon.
A hagyományok ápolása, a kollégiumi csapat építése, és a campus hallgatóinak közösséggé kovácsolása is szerepel a campusos disznóvágás céljai között. Idén már 8. alkalommal szervezett a gyöngyösi campus Hallgatói Önkormányzata ilyen programot.
A hallgatók nemcsak szemlélőként vehettek részt a programon: daráltak, fűszereztek, húst sütöttek és kolbászt töltöttek.
A külföldi hallgatóknak nagy élmény volt, hogy megismerkedhettek a magyar kultúrában többszáz éves múlttal rendelkező hagyománnyal. Voltak olyanok, akik hazájukban vettek már részt a disznóvágáshoz hasonló eseményen, ám a legtöbb külföldi fiatal még soha nem látott hasonlót. A munkafolyamatok közül a legtöbben a húsdarálást és a kolbásztöltést próbálták ki.
A hallgatók a nap folyamán meg is kóstolhatták a kollégium udvarán kisütött tepertőt, sült szalonnát, húst, hurkát és kolbászt.
szöveg, fotók: Nagy Réka